Ελευθέριος Κολομτσάς | Ειδικός Καρδιολόγος – Εντατικολόγος | 📞 213 0 251425, 6947434350 info@cardiometabolism.gr

ΚΑΡΔΙΟΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ | ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΟΛΟΜΤΣΑΣ | CARDIOMETABOLISM Ελευθέριος Κολομτσάς, Ειδικός Καρδιολόγος και Εντατικολόγος

Στο καρδιολογικό κέντρο «Καρδιομεταβολισμός» στοχεύουμε στη διατήρηση υψηλού επιπέδου υγείας της καρδιάς και των αγγείων του ανθρώπινου οργανισμού. Πιστεύουμε στην εφαρμογή της μεταβολικής και διατροφικής καρδιολογίας με στόχο την πρωτογενή πρόληψη αλλά και την αποκατάσταση μετά από κάποια καρδιαγγειακή ασθένεια. Βασισμένοι σε πολλά χρόνια κλινικής εμπειρίας και μελέτης της επιστημονικής έρευνας, υλοποιούμε μια προσέγγιση η οποία συναρμόζει στην καθημερινή ιατρική πρακτική όλες τις σύγχρονες επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους (ιατρική επιστήμη, διατροφή, άσκηση) με τα φαρμακευτικά-χημικά επιτεύγματα, με στόχο τη διατήρηση και τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας του οργανισμού μας. Γιατί όπως έχει πει ο William Osler, από τους πρωτοπόρους της ιατρικής επιστήμης, «είμαστε τόσο ηλικιωμένοι όσο δείχνουν τα αγγεία και η καρδιά μας».

Η μεταβολική & διατροφική καρδιολογία μελετά και ενισχύει όλες τις μοριακές και βιολογικές διεργασίες που πραγματοποιούνται στα μυοκαρδιακά, στα ενδοθηλιακά και στα δομικά κυτταρικά συστατικά όλων των ζωτικών μας οργάνων (ήπαρ, νεφροί, εγκέφαλος, έντερο κ.α.), αφενός για να διατηρήσουν την ομοιόσταση του οργανισμού μας και το επίπεδο υγείας του, αφετέρου για να επιβραδύνουν την εκφύλιση των οργανικών μας συστημάτων και, κατά συνέπεια, τη γήρανση. Είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι η υγεία μας και η εμφάνιση παθήσεων όπως η στεφανιαία νόσος, ο καρκίνος ή η νόσος Alzheimer, μοιράζονται μια κοινή παθογενετική βάση, που είναι η ανισορροπία μεταξύ οξειδωτικών και αντιοξειδωτικών συστημάτων σε κυτταρικό επίπεδο. Η ανισορροπία αυτή εκδηλώνεται ως φλεγμονή σε κάθε ζωτικό μας όργανο. Είναι λοιπόν κρίσιμος για την υγεία μας ο περιορισμός του οξειδωτικού στρες και των επιπέδων φλεγμονής προληπτικά σε καθημερινή βάση, πόσο μάλλον εάν έχει ήδη εμφανιστεί κάποια πάθηση.

Το όραμά μας στον Καρδιομεταβολισμό είναι να συνδυάσουμε κάθε επιστημονικά τεκμηριωμένη δράση προστατευτική για τα κύτταρα, δηλαδή:

  • εξέλιξη της ιατρικής γνώσης,
  • διατροφικές μεθόδους (μέσω λήψης βιταμινών, μεταλλικών ιχνοστοιχείων και άλλων αντιοξειδωτικών διατροφικών συστατικών),
  • φαρμακευτική αγωγή,
  • πρακτικές άσκησης,

ώστε επιδρώντας σε κυττταρικό επίπεδο σε κάθε οργανικό σύστημα, να ενισχύουμε την αντιοξειδωτική ικανότητα των κυττάρων, πρωτίστως στην καρδιά και στα αγγεία, αλλά και στον εγκέφαλο, στο ήπαρ, στους νεφρούς.

Με τον τρόπο αυτό, επιδιώκουμε ο υγιής να διατηρήσει το επίπεδο υγείας του οργανισμού του, ο πάσχων να μειώσει τις επιπτώσεις ασθενειών που μπορούν να οδηγήσουν σε θάνατο ή μόνιμη αναπηρία, ενώ μετά από μια καρδιαγγειακή επέμβαση / νοσηλεία (αορτοστεφανιαία παράκαμψη – bypass, αγγειοπλαστική) ο ασθενής να ενισχύσει δραστικά την ανάρρωσή του και την επιστροφή σε μια καλή ποιότητα ζωής.

Μαζί σας στον Καρδιομεταβολισμό, θα φροντίζουμε την υγεία της καρδιάς και των αγγείων σας κάθε στιγμή. Στο Καρδιολογικό μας Κέντρο θα βρίσκετε αξιόπιστη και εξατομικευμένη ιατρική φροντίδα. Στην ιστοσελίδα μας θα βρίσκετε έγκυρη ενημέρωση τη για την καρδιαγγειακή λειτουργία, την πρόληψη και τη θεραπεία, διατροφή και την άσκηση.

Καρδιομεταβολισμός | υπεύθυνη φροντίδα για την καρδιά σου

Kolomtsas EleftheriosΕλευθέριος Κολομτσάς