Ελευθέριος Κολομτσάς | Ειδικός Καρδιολόγος – Εντατικολόγος | 📞 213 0 251425, 6947434350 info@cardiometabolism.gr

Ο Καρδιομεταβολισμός καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Αθηλητικών Χορηγιών τη Ντενίζ Δημάκη, Πρωταθλήτρια Δρομέα και Τριαθλήτρια.

Η Ντενίζ μας παρουσιάζει την αθλητική σταδιοδρομία της, κι εμείς της ευχόμαστε πολλές διακρίσεις και επιτυχίες:

“Το 1985 ξεκίνησα την κολύμβηση και το 1990 πέρασα στον Στίβο, με κλίση στις αποστάσεις. Το 2002 μεταπήδησα στο Τρίαθλο και η 1η προσωπική μου επιτυχία ήρθε την ίδια χρονιά, με νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου. Έκτοτε, τα τελευταία 14 χρόνια, είμαι Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Τρίαθλο. Το 2007 έκανα μια εκπληκτική χρονιά και μέσα σε 1,5 χρόνο κατάφερα σημαντικές διακρίσεις. Οι επιτυχίες αυτές μου έδωσαν την πρόκριση για το Πεκίνο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Έτσι έγινα η 1η Ελληνίδα Τριαθλήτρια που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά το 2008 επιστρέφω στις αγαπημένες μου μεγάλες αποστάσεις και τον Μαραθώνιο. Μέχρι και σήμερα, παραμένω ιδιαίτερα ενεργή αγωνιστικά καθ’ όλη την διάρκεια των ετών, μετρώντας πολλές διακρίσεις σε αγώνες δρόμου και Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Συνολικά έχω κατακτήσει 12 μετάλλια σε Διεθνείς αγώνες, 11 Ευρωπαϊκά Κύπελλα, εκ των οποίων τα 5 είναι χρυσά, και 1 χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διάθλου. Το 2015 συμμετείχα στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Τριάθλου στο Baku.

Πιστεύω πως η συστηματική δουλειά και η αφοσίωση μπορούν να οδηγήσουν έναν αθλητή στην επιτυχία. Έχω αποκτήσει δύο υπέροχα πλάσματα, τον Οδυσσέα και την Λυδία, με τον σύντροφό μου, Χρήστο, βασικό υποστηρικτή και manager μου. Η οικογένειά μου θεωρώ πως είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση της ζωής μου!

Η ΑΡΧΗ

Το 1990 ξεκίνησα τον Στίβο, με κλίση στις αποστάσεις, στο σωματείο ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ, στο οποίο παραμένω μέχρι και σήμερα. Το 2002 μεταπήδησα στο Τρίαθλο και η 1η προσωπική μου επιτυχία ήρθε την ίδια χρονιά, με νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου. Έκτοτε, τα τελευταία 14 χρόνια, είμαι Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Τρίαθλο.

Το 2003 πήρα τους πρώτους πόντους στην παγκόσμια κατάταξη από έναν αγώνα International Cup στην Βουλγαρία καθώς και από την 1η θέση που κατέκτησα στο ITU Triathlon European Cup (Balkan Championships) στην Σερβία. Κέρδισα 4 φορές Βαλκανικά Πρωταθλήματα Τριάθλου (2003, 2005, 2007, 2008). Από τότε διακρίθηκα σε πολλούς αγώνες και Ευρωπαϊκά Κύπελλα αλλά κύριος στόχος μου ήταν η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.

Το 2007 έκανα μια εκπληκτική χρονιά που με έφερε πολύ κοντά στον στόχο μου. Για την ακρίβεια, σε 1,5 χρόνο κατάφερα σε 7 Ευρωπαϊκά Κύπελλα να είμαι εντός μεταλλίων ενώ σε 2 από αυτά κέρδισα την 1η θέση. Μέσα από τις διακρίσεις μου αυτές, κατάφερα να σκαρφαλώσω στην 2η θέση του Ευρωπαϊκού ranking list. Το 2008 έγινα η μοναδική αθλήτρια στην Ελλάδα που κατέκτησε την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διάθλου που διεξήχθη στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στις Σέρρες.

Οι επιτυχίες αυτές μου έδωσαν την πρόκριση για το Πεκίνο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, και ταυτόχρονα πολύ χαρά στο Ελληνικό Τρίαθλο. Έτσι έγινα η 1η Ελληνίδα Τριαθλήτρια που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Μετά το 2008 επιστρέφω στις αγαπημένες μου μεγάλες αποστάσεις και τον Μαραθώνιο. Κατέκτησα την 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου τρεις διαδοχικές χρονιές – το 2011, το 2012 και το 2013. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Δρόμου, το 2013 τερμάτισα στην 2η θέση ενώ το 2014 ήμουν στην 3η θέση. Τον Σεπτέμβριο του 2012, συμμετέχοντας με την Εθνική Ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Δρόμου στην Καβάρνα Βουλγαρίας, κατακτώ την 2η θέση.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, στα 10χλμ, ήμουν στα μετάλλια το 2006, το 2010 και το 2011, ενώ στα 5χλμ, κατετάγην στην 3η θέση  το  2008. Οι διακρίσεις μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου περιλαμβάνουν την 2η θέση το 2010, την 3η θέση το 2011, το 2012 και το 2013 και την 2η θέση το 2014. Συμμετείχα επίσης  με την Εθνική Ομάδα Στίβου στους Βαλκανικούς Αγώνες Ανώμαλου Δρόμου το 2006,  το 2007 και το 2011 όπου κερδίσαμε και το 3ο ομαδικό.
Στην 1η συμμετοχή μου σε Διεθνή Αγώνα Μαραθωνίου στο Μιλάνο, κάτω από δύσκολες συνθήκες ζέστης, τερμάτισα στην 5η θέση, με 2.50’.21’’. Το ατομικό μου ρεκόρ στον Μαραθώνιο είναι 2.46’.46’’, το οποίο πέτυχα στο Rotterdam στις 15 Απριλίου 2012.

 

Πιστεύω πως η συστηματική δουλειά και η αφοσίωση μπορούν να οδηγήσουν έναν αθλητή στην επιτυχία. Το μότο μου  σαν αθλήτρια είναι: «Αγωνιστικότητα και προσπάθεια μέχρι το τέλος του αγώνα. Ακόμη και σε έναν χαμένο αγώνα, πάντα κερδίζεις κάτι. Πάντα αξίζει να προσπαθείς. Να μην τα παρατάς. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις… το θαύμα μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά απ’ ότι νόμιζες».

ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρετώ στο Πυροσβεστικό Σώμα και μιλάω 3 γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά και Τούρκικα. Έχω αποκτήσει δύο υπέροχα πλάσματα, τον Οδυσσέα και τη Λυδία, με τον σύντροφό μου, Χρήστο, βασικό υποστηρικτή μου, manager και «ενορχηστρωτή» των πάντων. Η οικογένεια θεωρώ πως είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση της ζωής μου.

Κάθε στιγμή τώρα πια είναι μοναδική!
Τώρα πια απολαμβάνω οτιδήποτε έχει με τον αθλητισμό. Συνεχίζω να βάζω στόχους σε Τρίαθλο και Μαραθώνιο, αλλά χαίρομαι τις στιγμές.
Ο μεγάλος μου στόχος είναι η μεταφορά της γνώσης που αποκόμισα στον Αθλητισμό και να δώσω κίνητρο σε όσα περισσότερα παιδιά καταφέρω συμπεριλαμβανομένων και των δικών μου να αγαπήσουν αγνά τον Αθλητισμό!”

Για το πλήρες βιογραφικό της Ντενίζ Δημάκη: !   http://www.denizdimaki.gr/about-me/cv/