Ελευθέριος Κολομτσάς | Ειδικός Καρδιολόγος – Εντατικολόγος | 📞 213 0 251425, 6947434350 info@cardiometabolism.gr

Ο Σταμάτης Ρώμας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής, έμπειρος Προπονητής Αθλημάτων (ποδηλασία, μαραθώνιος, δίαθλο και τρίαθλο) και διακεκριμένος ενεργός αθλητής ο ίδιος.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας (Τ.Ε.Φ.Α.Α) με ειδικότητα στην ‘’Ειδική Φυσική Αγωγή’’ και Αριστούχοςστην Σχολή Προπονητών Ποδηλασίας Β΄ κατηγορίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Κατέχει επίσης Δίπλωμα Ναυαγοσωστικής από την Πανελλήνια Ένωση  Ναυαγοσωστών.

Είναι προπονητής ποδηλασίας των ομάδων Παναθηναϊκού Α.Σ. και Θησέα Ζωγράφου, και παλαιότερα των Π.Ο Λουτρακίου, Π.Ε.Σ. Ν.Φ-Ν.Χ, Ιάσωνα Κερατσινίου, Π.Α.Κ. Χαλανδρίου, Α.Σ. Πρωτέα Κερατσινίου. Την περίοδο 2007-2009 διετέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής ορεινής ποδηλασίας. Εργάζεται επίσης προπονητικά με παιδιά με ειδικές ανάγκες (αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, νοητική καθυστέρηση) και είναι Personal Trainer σε αθλητές επιπέδου ή ερασιτέχνες σε ποδηλασία, τρέξιμο και τρίαθλο. Από το 2013 εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” στο πλαίσιο του προγράμματος “Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος πρόληψης και αντιμετώπισης της υπερβαρότητας και της παχυσαρκίας κατά την παιδική και εφηβική ηλικία”.

Ο Σταμάτης Ρώμας είναι ο ίδιος διακεκριμένος ενεργός αθλητής, μαραθωνοδρόμος, πρωταθλητής Ελλάδος στο δίαθλο (τρέξιμο – ποδηλασία) για τρεις συνεχόμενες χρονιές (2014, 2015, 2016) στους βετεράνους, 7ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου μεγάλης απόστασης στο Zofingen της Ελβετίας στην ηλικιακή του κατηγορία το 2014 και 10ος το 2015. Το 2016 κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Τριάθλου X-TERRA (είχε λάβει τη 2η θέση στο ίδιο αγώνισμα το 2015). Επίσης, το 2016 κατέκτησε την 5η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τρίαθλου μεγάλης απόστασης στο Poznan της Πολωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του http://romasprotraining.gr/