Ελευθέριος Κολομτσάς | Ειδικός Καρδιολόγος – Εντατικολόγος | 📞 213 0 251425, 6947434350 info@cardiometabolism.gr

Ελεγχόμενη Άσκηση – Καρδιολογική Αποκατάσταση

Με στόχο την καρδιακή πρόληψη και την καρδιακή αποκατάσταση, ο Καρδιομεταβολισμός παρέχει τη δυνατότητα άσκησης, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθείται η καρδιακή λειτουργία των ασκούμενων (με ζώνη στήθους, ηλεκτρόδια ή βραχιόλι άσκησης) σε άτομα:

  • με καρδιολογικές παθήσεις
  • παχυσαρκία
  • σακχαρώδη διαβήτη

Τα προγράμματα άσκησης είναι εξατομικευμένα, γίνονται σε συνεργασία με έμπειρο προπονητή και λαμβάνουν τις εξής μορφές:

  • Άσκηση στο ιατρείο σε εξοπλισμό δοκιμασίας κόπωσης: εντός του χώρου του ιατρείου, ο ασθενής ασκείται σε εξοπλισμό τύπου δοκιμασίας κόπωσης, με συνδεδεμένα ηλεκτρόδια ή ζώνη στήθους, σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας που διασφαλίζουν ότι ο ασκούμενος ακολουθεί το πρόγραμμά του χωρίς άγχος και φόβο. Τα προγράμματα άσκησης είναι εξατομικευμένα. Η απόδοση του ασκούμενου καταγράφεται και παρακολουθείται, ώστε τακτικά να επαναπροσαρμόζεται το πρόγραμμα άσκησης όποτε απαιτείται. Σταδιακά, ο ασθενής μαθαίνει να ασκείται μόνος του σε κλασικό τάπητα βαδίσματος (διάδρομο) με “βραχιολάκι” άσκησης, ώστε όταν αισθανθεί έτοιμος, να μπορεί να ασκείται εκτός του χώρου του ιατρείου και παράλληλα να καταγράφει στοιχεία απόδοσης για να μπορεί να επικοινωνήσει με τον θεράποντα ιατρό.
  • Εκδρομές και προγράμματα ομαδικής άσκησης: Καλύπτοντας την ανάγκη των ατόμων με καρδιαγγειακές παθήσεις για άσκηση και ψυχαγωγία, ο Καρδιομεταβολισμός οργανώνει περιπάτους και εκδρομές ήπιας άσκησης (γρήγορο περπάτημα κ.λπ.), κατά τις οποίες παρακολουθούνται μέσω ασύρματης τεχνολογίας η απόδοση, οι σφυγμοί, η πίεση κ.λπ. των συμμετεχόντων. Ο συνοδός γιατρός παρεμβαίνει στη διάρκεια του περιπάτου ώστε να ρυθμίσει το επίπεδο άσκησης. Στη διάρκεια του περιπάτου, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται ώστε να ασκούνται μόνοι χωρίς αγχος. Ο προορισμός του περιπάτου / εκδρομής επιλέγεται ώστε να επιτυγχάνεται το απαραίτητο επίπεδο άσκησης, αλλά και να είναι ο περίπατος ευχάριστος και ενδιαφέρων.
  • Προγράμματα διακοπών για καρδιοπαθείς: Ανταποκρινόμενος στην ανάγκη των ατόμων που πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, να κάνουν διακοπές με τις οικογένειές τους χωρίς άγχος για την κατάσταση της υγείας τους, ο Καρδιομεταβολισμός οργανώνει προγράμματα διακοπών με συνοδό γιατρό, για τους πάσχοντες και τις οικογένειές τους. Στο πλαίσιο των διακοπών υπάρχει τακτική ιατρική παρακολούθηση των συμμετεχόντων, προβλέπεται κατάλληλη διατροφή, ενώ παρέχονται συμβουλές και σύντομες εκπαιδεύσεις για θέματα διατροφής, καθημερινής φροντίδας και άσκησης.

 

Επικοινωνία & Ραντεβού