Ελευθέριος Κολομτσάς | Ειδικός Καρδιολόγος – Εντατικολόγος | 📞 213 0 251425, 6947434350 info@cardiometabolism.gr

Η Μεταβολική Καρδιολογία αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους της Καρδιολογίας. Βασίζεται σε ιατρική και κλινική επιστημονική έρευνα που μελετά τα καρδιακά κύτταρα, τον μεταβολισμό τους και το ενεργειακό ισοζύγιό τους.

Η Μεταβολική Καρδιολογία δηλαδή δεν αντιμετωπίζει την καρδιά σαν  όργανο, αλλά ως ένα σύνολο κυττάρων που, όταν νοσούν, νοσεί και το όργανο.  Η γνώση αυτή έρχεται να συμπληρώσει την κλασική καρδιολογία, ανοίγοντας νέες θεραπευτικές οδούς.

Η Μεταβολική Καρδιολογία επιδιώκει την καρδιαγγειακή υγεία μέσω του ελέγχου του μεταβολισμού σε επίπεδο καρδιακών κυττάρων και ενδοθηλίου των αγγείων, με τη χρήση φυσικών ουσιών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αντιοξειδωτικών, όπως το μαγνήσιο, το q10, η καρνιτίνη, η d-ριβόζη, η βιταμίνη D κ.α. Επίσης σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο αυτό παίζει η άσκηση και η διατροφή, καθώς και οι δύο αυτοί παράγοντες επηρεάζουν τον μεταβολισμό των καρδιακών κυττάρων.

Η Μεταβολική Καρδιολογία προτείνει μια φυσική θεραπευτική οδό που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην πρωτογενή πρόληψη και στο πρωταρχικό στάδιο όλων των καρδιαγγειακών παθήσεων. Μπορεί να καθυστερήσει την λήψη φαρμάκων για πολλές καρδιαγγειακές παθήσεις, αλλά όταν χρειαστεί συνδυάζεται με την κλασική φαρμακολογία και μάλιστα μπορεί να ενισχύσει τη δράση της.

Στον Καρδιομεταβολισμό ελέγχουμε το μεταβολικό προφίλ της καρδιάς σας και σας βοηθούμε να το ενισχύσετε με φυσικό τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα θέματα για την Μεταβολική Καρδιολογία εδώ.