Ελευθέριος Κολομτσάς | Ειδικός Καρδιολόγος – Εντατικολόγος | 📞 213 0 251425, 6947434350 info@cardiometabolism.gr

Το 2017 ο Καρδιομεταβολισμός εγκαινίασε τη συνεργασία του με την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.), ώστε να παρέχει χορηγικά Ιατρείο Αγώνων στις διοργανώσεις της. Ήταν μια υπέροχη χρονιά για την ομάδα του Καρδιομεταβολισμού, στη διάρκεια της οποία βρέθηκε τόσες φορές εκεί που χτυπάει η καρδιά του ελληνικού τριάθλου, ενός από τα πιο απαιτητικά αθλήματα αντοχής!

Ευχαριστούμε για την εξαιρετική συνεργασία όλους τα μέλη της Ε.Ο.ΤΡΙ. και ειδικά, τον κ.Γιώργο Γερόλυμπο,  Πρόεδρο της Ελληνικής & Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου, τον κ.Χρήστο Βαξεβάνη, Γενικό Γραμματέα της Ε.Ο.ΤΡΙ., τον κ.Γρηγόρη Σκουλαρίκη, Πρόεδρο της επιτροπής αθλητών της Ε.Ο.ΤΡΙ., τον κ.Ανδρέα Γαλανό, επικεφαλή των Ελλήνων Κριτών και τεχνικό εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

Χαιρετίζουμε επίσης όλους τους εξαιρετικούς αθλητές που γνωρίσαμε, που με το δυναμισμό, το κέφι τους, το χαμόγελο και τη μαχητικότητά τους, έκαναν κάθε Κυριακή αγώνων μια ξεχωριστή μέρα!

Απολαύσαμε κάθε αγώνα, καθώς, ευτυχώς, δεν σημειώθηκαν περιστατικά που να απαιτούν εντατική ιατρική φροντίδα. Εξάλλου, η Ε.Ο.ΤΡΙ. είναι πολύ σχολαστική όσον αφορά στις συνθήκες ασφάλειας, και σε όλους τους αγώνες, εκτός από το Ιατρείο Αγώνων, διαθέτει έμπειρες ομάδες διασωστών και ναυαγωσωστών, ως οφείλει να έχει κάθε αξιόπιστη διοργάνωση.

Μερικές φωτογραφίες από τις διοργανώσεις στις οποίες παρευρέθηκε η ιατρική ομάδα του Καρδιομεταβολισμού:

16 Ιουλίου 2017 –  Cross Triathlon1 Loutraki & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cross Triathlon Α/Γ & Ε/Ν 2017

 

30 Ιουλίου 2017 – Energy Duathlon Karpenissi 2017

10 Σεπτεμβρίου 2017 – Energy Swim Heraion Lake 2017

1η Οκτωβρίου 2017 – Energy Triathlon Tolo 2017

15 Οκτωβρίου 2017 – Triathlon1 Loutraki & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου 2017

 

Καθώς ξεκινά η αγωνιστική περίοδος του 2018, ο Καρδιομεταβολισμός καλεί και πάλι όλους τους αθλητές σε άθλημα αντοχής να κάνουν τον καρδιολογικό προαγωνιστικό τους έλεγχο πριν ξεκινήσουν τους αγώνες. Ο προαγωνιστικός έλεγχος σώζει ζωές.

Φίλε αθλητή, ένα περιστατικό αιφνιδίου θανάτου είναι εξαιρετικά σπάνιο, αλλά δεν θέλεις να τύχει σ’εσένα… Δεν αμελείς να προμηθευτείς τον σωστό εξοπλισμό κολύμβησης, ένα καλό ποδήλατο, ένα αξιόπιστο ζευγάρι παπούτσια ή το ρολόι σου για να μετράς τις επιδόσεις σου. Μην αμελείς λοιπόν να φροντίσεις την καρδιά σου, τη μηχανή πίσω από την προσπάθειά σου! Με μια απλή εξέταση, μπορείς να αγωνίζεσαι ήσυχος.

Καλούμε επίσης τους αθλητές να ακούνε το σώμα τους στη διάρκεια του αγώνα. Ο αθλητισμός συνεπάγεται να ξεπερνούμε τα όριά μας, και αυτό κάνει κάθε αθλητής αντοχής. Όμως, μην κωφεύετε στα ασυνήθιστα συμπτώματα: συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Στα νέα παιδιά που με τόσο ενθουσιασμό και ορμή αγωνίζονται, η προτροπή μας είναι να προσέχουν τόσο τον εαυτό τους, όσο και τους συναθλητές τους, ειδικά μέσα στο νερό.

Από τα τέλη Ιανουαρίου θα είμαστε και πάλι στις επάλξεις με το φορητό ιατρείο αγώνων του Καρδιομεταβολισμού, με την ελπίδα για άλλη μια χρονιά να χρησιμοποιήσουμε μόνο πάγο για μελανιές, betadine για γρατζουνιές και fenistil για τα ακόμη σπανιότερα τσιμπήματα σφήκας!

Καλή Αγωνιστική Περίοδο 2018!